Croissant to rogalik z ciasta francuskiego, wypiekany z nadzieniem lub bez.
Jako że ciasto francuskie często mocno się kruszy, powstaje pytanie, jak elegancko zjeść croissant’a?
Irena Kamińska-Radomska, która jest ekspertką od etykiety odpowiedziała na to pytanie.
Na nagraniu zamieszczonym na instagramie pokazała jak zabiera się za zjedzenie rogalika. Kamińska-Radomska zaleca, by na kolanach położyć sobie serwetkę, a samo ciastko mieć na talerzyku. Ponieważ croissant jest miękki, a ciasto ugina się, ekspertka odradza próby krojenia rogalika.
Aby zjeść croissant’a w elegancki sposób odrywamy kawałki ciasta i tak zjadamy. Później składamy serwetkę i odkładamy na bok.
Pod nagraniami Kamińskiej Radomskiej często pojawiają się prześmiewcze komentarze. Tym razem jednak obserwatorzy byli wdzięczni ekspertce za jej porady.
Jest Pani najlepsza i bardzo się ciesze z każdej wskazówki
Niby nic, a jednak dobrze wiedzieć!
Można tez ten kęs lekko moczyć w ulubionym gorącym napoju
– pisali.
Nagranie poniżej.
Wyświetl ten post na Instagramie