Jak jeść croissant’a? Irena Kamińska-Radomska odpowiada!

Croissant to rogalik z ciasta francuskiego, wypiekany z nadzieniem lub bez.

Jako że ciasto francuskie często mocno się kruszy, powstaje pytanie, jak elegancko zjeść croissant’a?

 

https://www.instagram.com/irenakaminskaradomska/

 

Irena Kamińska-Radomska, która jest ekspertką od etykiety odpowiedziała na to pytanie.

Na nagraniu zamieszczonym na instagramie pokazała jak zabiera się za zjedzenie rogalika. Kamińska-Radomska zaleca, by na kolanach położyć sobie serwetkę, a samo ciastko mieć na talerzyku. Ponieważ croissant jest miękki, a ciasto ugina się, ekspertka odradza próby krojenia rogalika.

Aby zjeść croissant’a w elegancki sposób odrywamy kawałki ciasta i tak zjadamy. Później składamy serwetkę i odkładamy na bok.

 

Pod nagraniami Kamińskiej Radomskiej często pojawiają się prześmiewcze komentarze. Tym razem jednak obserwatorzy byli wdzięczni ekspertce za jej porady.

 

Jest Pani najlepsza i bardzo się ciesze z każdej wskazówki

 

Niby nic, a jednak dobrze wiedzieć!

 

Można tez ten kęs lekko moczyć w ulubionym gorącym napoju

– pisali.

 

Nagranie poniżej.